Nuori Musiikki

Lilli Maijala

- alttoviulu

Lilli Maijala debytoi 17-vuotiaana Oulu Sinfonian solistina ja on siitä lähtien esiintynyt aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona Euroopan lavoilla. Viime vuosien orkesterikumppaneita ovat olleet Helsingin ja Kuopion kaupunginorkesterit, Sinfonia Lahti, Camerata Salzburg, Folkwang Kammerorchester Essen, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri sekä Tapiola Sinfonietta. Keväällä 2013 Jyväskylä Sinfonian kanssa kantaesityksensä sai Lauri Kilpiön alttoviulukonsertto. Festivaaleista mainittakoon Schiermonnikoog, Consonances, Kuhmo, Storioni, Pharos, Howth, Maribor ja Kempten.

Maijala on saavuttanut menestystä kilpailuissa kuten Pohjoismainen alttoviulukilpailu, Tokion kansainvälinen alttoviulukilpailu ja Münchenin ARD-kilpailu. Vuonna 2003 hän voitti eurooppalaisten musiikkikorkeakoulujen välisen Klassik-Festival Ruhrin alttoviulukilpailun. Maijala on Jousia Ensemblen ja Jousia-kvartetin jäsen. Hän on alttoviulistina myös Patricia Kopatchinskajan, Pekka Kuusiston ja Pieter Wispelweyn muodostamassa yhtyeessä quartet-lab. Kvartetti on valloittanut yleisön ja kriitikot mm. Helsingin juhlaviikoilla, Wigmore Hallissa, Berliinin Konzerthausissa ja Bonnin Beethoven-festivaalilla. Maijala on työskennellyt vierailevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa ja Camerata Salzburgissa. Syksyllä 2011 hän aloitti Sibelius-Akatemian alttoviulumusiikin lehtorina.

Lilli Maijala opiskeli alttoviulunsoittoa Oulun konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa, Detmoldin musiikkikorkeakoulussa ja Edsbergin kamarimusiikki-instituutissa opettajinaan mm. Teemu Kupiainen, Diemut Poppen ja Lars Anders Tomter sekä mestarikursseilla Tabea Zimmermann, Kim Kashkashian, Juri Bashmet ja Nobuko Imai. Periodisoittimissa oppaina ovat toimineet Kreeta-Maria Kentalan lisäksi Helsingin Barokkiorkesteri ja Suomalainen barokkiorkesteri.

Lilli Maijalan instrumentti on Suomen Kulttuurirahaston omistama Jean-Baptiste Vuillaume -alttoviulu vuodelta 1870.